Nu är det dags igen! Den 15 februari lyfter planet och jag åker till Kenya med en grupp glada studenter från Chalmers. Där väntar en vecka i Nairobi med besök på UN-HABITAT m.m. och sedan sju veckors projektarbete i Kisumu vid Viktoriasjön. Någonstans däremellan hoppas jag även på safari i Masaimara.

Följ med på mina äventyr här!

PS. Vill ni läsa om förra resan till Bangladesh så ligger den kvar länge ned på sidan.

onsdag 17 mars 2010

Floddelfiner och mishti

Idag har jag förflyttat mig igen, nu till EFH, Friendships andra sjukhusbåt. Båtfärden var underbar med fina fåglar, sol och gott sällskap. Vi fick även se floddelfiner! Tyvärr vet jag inte vilka fåglarna var, men under gårdagens beök på skolan tog jag en bild på en plansch med fåglarna i Bangladesh så det ska undersökas.

Igårkväll behövde jag och Shanti gå till marknaden och köpa frukt inför resan idag. En av de lokala Friendship-medarbetarna följde med oss och då fick vi plötsligt även te och mishti – godis bengali style. De var väldigt söta (som allt annat också är här) men också goda. Det bästa kom dock efteråt när vi fick följa med in och se på hur de gjorde dem!! Baksidan av testället var något annorlunda än den kakelklädda serveringsdelen. För att komma till godistillverkningen gick vi genom köket där det satt en kille och skar kål på golvet och ris. Lagret där godis och ris med mera var uppradat på hyllor (i 35-gradig värme) och små jordgångar där man inte kunde mötas.

Köket där de gjorde godiset var liknande. En kille på golvet blandade ihop mjölk med de andra ingredienserna, några stod vid ett bord och rullade de små bollarna och lite längre bort hängde två gigantiska grytor över elden där mjölk kokade. Kort sagt var godiset gjort av en slags färskost som rullades till små bollar som sen fick dra i en mix av socker, sirap och grädde. De serverades sedan med en slags sockerröra över sig.

Nu ska jag gå och titta på den fina solnedgången utanför mitt fönster!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar